Career Week на кафедрі теоретичної та прикладної інформатики

В рамках Career Week на факультеті на кафедрі теоретичної та прикладної інформатики відбились 4 зустрічі.

Спікером першої зустрічі був В’ячеслав Лаптєв, який є менеджером центру розвитку талантів компанії SoftServe. Темою зустрічі зі студентами факультету була: «5 питань про ІТ, які ти маєш поставити».
Протягом зустрічі були обговорені такі питання:
– очікування vs реальність в ІТ
– яку професію обрати та бути щасливим
– на що звернути увагу, щоб успішно інтегруватися в ІТ
– а також відверто відповімо на ваші питання.
Спікер зазначив, що ключовим фактором успіху в ІТ є бажання навчатися та розвиватися, а також вміння працювати в команді та вирішувати проблеми.

В четвер, 20 квітня, відбулась зустріч з Богданом Чорномазом, який є випускником факультету, а зараз працює на посаді postdoctoral researcher у Техніоні (Ізраїль). Темою зустрічі була «Наука як робота: міфи та реальність».
Спікер розповів про власний шлях від випуску з Університету, до захисту дисертації у Vanderbilt University, Нешвілль, США та згодом про переїзд до Ізраїлю. Метою зустрічі було детально розповісти студентами, які особливості роботи над науковими проєктами за кордоном, що для цього важливо вивчати протягом навчання.

Другою темою, яка обговорювалась у четвер, була «Програмування як робота: від генерації X до генерації зумерів» від випускників факультету різних років: Андрій Дейнега, Микита Лупашко, Михайло Захаревич (під питанням), Роман Оболонський. Модератором зустрічі виступав Ігор Волков.
Протягом зустрічі були обговорені такі питання:
— власний досвід кожного спікера в IT індустрії;
— Зміни, які відбулись з IT від 90-х до сьогодні;
— Як користуватись тенденціями розвитку IT для успішної кар’єри;
— Проблема «вигорання» на роботі і як з нею боротись.
Метою було дати студентам бачення розвитку індустрії, тренди сучасності та поспілкуватись як вирішувати проблеми з якими можна зтикатись на робочому місці.

Останню тему, що завершила Karazin career week на факультеті Математики та інформатики була тема «Інженери Машинного Навчання» від випускників факультету, які працюють у цій сфері.
Спікерами були Дмитро Шевченко, Дейнега Олександр, розробники з компанії Aimprosoft та SoftServe.
Спікерами було представлено «дорожню мапу» для студентів, які зацікавлені працювати над важливою темою сьогодення.

Переглянути фото з зустічей можливо за посиланням